Plagues de paneroles origen africà

Una de les conseqüències de viure en un món cada vegada més globalitzat és la importació d’algunes espècies originàries d’altres continents, com va passar en la primera dècada de segle XXI amb l’arribada del mosquit tigre i avui dia amb el mosquit “aedes japonicus” . 

Control de Plaga de Panerola Africana Plagues Girona Conplag
Control de Plaga de Panerola Africana Plagues Girona Conplag

Un cas similar és el que molt probablement pugui acabar passant amb un nou tipus de panerola d’origen africà que s’ha detectat en el nostre territori i amb diferències importants respecte a les tres espècies d’aquest insecte predominants a Espanya:

  • La panerola negra o comú (Blatta Orientaliis),
  • La panerola americana (Periplaneta americana)
  • La panerola rossa o alemanya (Blatella Germànica).

Mundialment s’han aconseguit identificar prop de 3500 espècies de paneroles, de les quals 19 tenen importància mèdica, i de només set es poden considerar realment com una plaga.

Són éssers nocturns i s’amaguen durant el dia en llocs tan fora de l’abast de nosaltres com darrere dels sòcols, sota els entarimats, en els motors dels electrodomèstics, desguassos i en els conductes de ventilació.

Control de Plaga de Panerola no al menjar Plagues Girona Conplag
Control de Plaga de Panerola no al menjar Plagues Girona Conplag

Poden passar desapercebuts durant molt de temps, augmentant gradualment el nombre. El dany que causen, no rau tant en el material que veritablement es mengen (aquest consisteix àmpliament en veritables sobres i deixalles) sinó en la contaminació d’altres productes duta a terme pels excrements, salivaciones i evacuació de diversos fluids que produeixen una olor característica. S’han de llençar grans quantitats d’aliments a causa de la contaminació.
La panerola alemanya és l’espècie més comuna a tot el món. Habita i es reprodueix en cases i en establiments comercials. Són un problema persistent en els edificis d’habitatges, comerços, empreses, etc.

Control de Plaga de Paneroles Mortes Plagues Girona Conplag
Control de Plaga de Paneroles Mortes Plagues Girona Conplag

La conscienciació social i la importància donada a evitar el màxim l’exposició a insecticides o productes perjudicials per a la salut ha fet que els principals laboratoris de el sector apostin per realitzar investigacions i assaigs amb productes menys perjudicials però al seu torn més efectius per als tractaments de plagues de paneroles. Aquestes investigacions han portat a la creació de gels insecticides alimentaris específics per a la plaga de paneroles. Aquest tipus d’insecticides permeten garantir la seguretat de persones i animals i al seu torn dur a terme un gran avanç en els tractaments enfront de plagues de paneroles. Són tan segurs que no cal deixar l’habitatge, empresa o comerç tancats i podem conviure amb el tractament dia a dia.

Control de Plaga Paneroles Plagues Girona Conplag
Control de Plaga Paneroles Plagues Girona Conplag


Un cop triat el producte a utilitzar es procedeix a realitzar un tractament d’insecticida en gel localitzat en aquells punts que el tècnic considera necessari procedir així al tractament de la plaga de paneroles. Al seu torn li indicarà totes aquelles deficiències que han de solucionar a posteriori perquè el seu problema se solucioni el més aviat possible.
Per això estan les empreses especialitzades en aquests menesters. Són ràpids i efectius i amb tota la cura per a la nostra salut.

¿Revises periòdicament els regs de plagues de paneroles aficana?

Conplag revisem els espais que puguin tenir riscos de plagues de paneroles (cucarachas). Com també avaluem mesures de protecció per garantir la higiene, el control i la prevenció de plagues. ☎️ 649.679.823 ☎️

Control de Plagues de Paneroles Africana Plagues Girona Conplag
Control de Plagues de Paneroles Africana Plagues Girona Conplag

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *