Paneroles

Control de Plaga Paneroles Plagues Girona Conplag
Control de Plaga Paneroles Plagues Girona Conplag

Les plagues de paneroles són unes de les plagues més comú a les llars, ja que se senten atretes pels aliments (estant fins i tot habituades a ingerir plàstics, paper, envasos). La cuina és un dels seus llocs favorits, ja que troben aigua, calor, i aliments, per la qual cosa és molt important retirar les restes.

Els nostres clients ens crida quan hi ha un descontrol en el nombre de paneroles, que es fa molt costós amb els mètodes domèstics, per aquest motiu recomanem primer uns bons hàbits de neteja i després una actuació dels professionals de plagues.

Control de Plaga de Panerola Plagues Girona Conplag
Control de Plaga de Panerola Plagues Girona Conplag

Les paneroles tenen riscos per a la salut, ja que són portadores de diversos bacteris, podent així arribar a contagiar malalties com ara la disenteria, salmonel·losi, problemes gàstrics i fins i tot, tal com s’ha demostrat en altres estudis mèdics, poden estar relacionades amb brots severs d’asma.

Donada la seva ràpida reproducció i la seva resistència de les paneroles, és de vital importància actuar tan aviat com es detecti el primer indici d’aquesta plaga. Sent recomanable realitzar un tractament de desinsectació o control de plagues necessari per a un professional qui, a més d’assessorar sobre el pla d’actuació, aplicarà els productes necessaris amb total seguretat i eficàcia.

paneroles girona garantía control integrat cucarachas
Paneroles,girona,garantía,control ,integrat

Les paneroles es troben entre els animals més resistents de la planeta. Algunes espècies puc viure Fins a un mes sense menjar ni aigua.

S’estimen més aliments amb greixos i sucres però puc menjar tota mena de menjar inclusiu algunes pells o coles.

Algunes espècies Solen estar en els habitatges, a les cuines; recerca de cubells d’escombraires, darrere dels frigorífics. En els banys; zones amb Humitat i calor. En clavegueres i desguassos.

Es reprodueixen ràpidament. La femella pot produir de 300 a 400 paneroles a través dels seus ous, els quals solen anar en una càpsula d’uns 40 ous cada vegada. Aquests ous no seran paneroles adultes fins als 3-4 mesos.

Són nocturnes i passen la major part de la seva vida a les esquerdes o racons escollits per viure. Encara que són gairebé cegues utilitzen les seves antenes per detectar tot al seu voltant i produeixen secrecions oloroses.

Tant els excrements d’aquests insectes com el seu cos poden contenir un gran nombre d’al·lèrgenes perjudicials per a algunes persones i poden transmetre malalties a través de la contaminació dels aliments estris de cuina i diferents estris que ens poden afectar.

Encara que com hem dit anteriorment són nocturnes, se les pot veure, rarament, pel dia, en aquest cas cal intentar esbrinar si és una plaga o simplement una panerola perduda.

Control de Plaga Paneroles Plagues Girona Conplag
Control de Plaga Paneroles Plagues Girona Conplag

Una de les maneres de descobrir aquestes plagues són a través dels seus excrements, ja que els solen deixar a les zones per on es mouen. Són minúscules però no per això invisibles a la vista de les persones.

El millor per al tractament de les plagues són les empreses dedicades a això, ja que saben com eradicar-les ràpidament i efectivament.

Tipus de Paneroles:

Panerola alemanya o “escarabat” de cuina (Blatella germanica)

Hàbits bàsicament domèstics i nocturns. S’acostumen a trobar en llocs calents i humits (cuines i lavabos) i sobretot prop de fonts de calor, com els motors de nevera, rentaplats… Mesuren entre 13 i 16 mm, són de color groguenc i tenen ales, malgrat que no poden volar, però si enfilar-se amb facilitat i agilitat.

Panerola oriental o panerola negra (Blatta orientalis)

D’hàbits nocturns,s’acostumen a trobar en el clavegueram, però durant la nit poden migrar cap a edificis cercant aliments; com que no poden enfilar-se, s’acostumen a trobar a les parts baixes dels edificis. Mesuren entre 20 i 35 mm, són de color marró gairebé negre i amb ales (tampoc no poden volar).

Panerola americana o panerola roja (Periplaneta americana)

Es troben generalment en el clavegueram, però a la nit es poden veure fent migracions pels carrers. També les podem trobar en espais comercials amb abundància d’aliments (restaurants, forns de pa…) i de manera rara en habitatges. Tenen una mida entre 35 i 50 mm, de color marró i amb ales, i tenen capacitat de volar.

Recomanacions pel control de les Paneroles:

  • Netejar a fons la cuina, especialment darrere de la cuina i d’electrodomèstics
  • Elimineu correctament el greix amb desengreixadors i lleixiu.
  • Passeu l’aspiradora pels motors dels electrodomèstics. D’aquesta manera us endureu els ous.
  • Segelleu forats i esquerdes, són els refugis de les paneroles. Protegiu les juntes de les portes i finestres comprovant que tanquin bé.
  • Reduir els trastos i deixalles a casa vostra.
  • Netegem ràpidament els plats de restes de menjar.
  • Baixeu periòdicament les escombraries (especialment les deixalles orgàniques) i mantingueu-les sempre tapades.

Com Podem ajudar per eliminar les paneroles?

Comptem amb un equip tècnic qualificat i experimentació per a determinar el tipus de panerola i control d’aquesta plaga.

Control de Plaga de Paneroles Mortes Plagues Girona Conplag
Control de Plaga de Paneroles Mortes Plagues Girona Conplag