Control de plagues en Bars i Restaurants

Control de plagues en Bars, Plagues Girona Conplag
Control de plagues en Bars, Plagues Girona Conplag

Els bars i restaurants són un punt de trobada molt important en la nostra societat, per la qual cosa és importantíssim poder oferir la millor imatge del nostre local, a més de complir amb la legalitat.

Aquests locals han de tenir un exhaustiu pla de control de plagues, ja que, en tractar-se de llocs en què s’emmagatzemen diversos tipus d’aliments i tenir maquinària que genera calor, esdevenen una de les llars preferits per les plagues.

Control de plagues en Cuines, Plagues Girona Conplag
Control de plagues en Cuines, Plagues Girona Conplag

Per prevenir possible problema de plagues, el més important és saber que abunden els bars i restaurants que treballen tot el dia amb la finalitat d’oferir una bona experiència als clients.

El menjar, la calor la humitat és ideal per a la generació de plagues.
Plagues que ens hem trobat en els nostres quaranta anys d’experiència en els bars i restaurants.

Plagues més habituals en bars i restaurants

Paneroles

La panerola alemanya i americana són les més freqüents. Elles només necessiten quatre elements bàsics per viure i tots ho troben un establiment d’aliments: aigua, menjar, calor i refugi amb poca llum.

Tenen una molt alta capacitat reproductora i eliminar-les és complex, ja que són molt esmunyedisses i molt resistents.

Mosques

Les mosques, amb la seva constant persecució i molest brunzit, també són una plaga exponencial que suposa una amenaça per a la salut.

Què sentiries si trobem una mosca en el menjar i som els clients?
En aquest punt, hi ha un veritable problema per a l’amo de bar o restaurant.

Aquest insecte es desenvolupa enmig de matèria orgànica en procés de descomposició, de manera que és capaç de transmetre una àmplia gamma de malalties com: disenteria, el còlera, la febre tifoide, tracoma, salmonel·losi, entre altres, en passejar pel menjar que després anem a consumir.

És una plaga que ha de ser controlada en tot moment, sobretot a l’estiu, moment en el qual les condicions s’adapten perfectament a les seves necessitats de reproducció.

Rosegadors

Rates i ratolins; dos problemes de diferents. Tot i que les dues plagues són portadores de moltes malalties i la presència de tan sols un exemplar en un restaurant pot implicar la pèrdua de clientela important, les rates constitueixen la plaga de major urgència.

Les rates poden arribar a atacar als humans si se sent amenaçada, els ratolins són esmunyedissos i prefereixen fugir de les persones.

Igual que les paneroles, els rosegadors se senten atrets per llocs càlids i en els quals abunda el menjar per niar prop, com restaurants i bars.

Si ha detectat que té una plaga de rates a Catalunya, posa’t en contacte amb nosaltres, ja que és necessari un servei de desratització.

Formigues

Són una de les plagues més habituals de bars i restaurants, i poden aparèixer encara que es mantingui la higiene el negoci.

Amb unes molles de menjar en un lloc és l’element detonador per cridar a les formigues. Són insectes molt treballadors i incansables, que viuen per i per a trobar menjar, a l’ésser tan petits resulta molt complicat prohibir-li el pas.

El perill de la seva presència no només es basa en la imatge de bar o restaurant, sinó en les malalties que puguin provocar la contaminació dels aliments per al consum humà.

No obstant això, existeixen diversos mètodes, professionals que és aplicar per controlar les formigues.

Vespes

Menys habituals que les mosques, les vespes són una altra plaga molt perillosa en els restaurants i bars.

El risc més gran que representa la presència d’una vespa no és la transmissió de malalties, sinó la reacció al·lèrgica d’alguns que pateixen les seves picades, i que podria provocar fins i tot la seva mort, també l’estrès de veure-la contínuament.

Insectes voladors se senten atrets per restes de menjar, com de les escombraries.

És fonamental mantenir un control que comença amb mesures preventives per treure fora les deixalles diàriament i la higiene general.

Control de plagues en Restaurants, Plagues Girona Conplag
Control de plagues en Restaurants, Plagues Girona Conplag

No s’ha de prendre a la lleugera l’aparició de més d’un exemplar de vespa en qualsevol lloc; és fonamental contactar amb un professional per eliminar la possibilitat que algú pugui resultar ferit per una picada.

Una de les accions més demandades és el protocol de seguiment per a una bona desinfecció.

Si regenta un bar o restaurant com podem ajudar-te?

Enviant un equip especialitzat per avaluar la plaga i mesures d’actuació per garantir la higiene, el control i la prevenció de plagues.

Control de plagues en el teu bar, Plagues Girona Conplag
Control de plagues en el teu bar, Plagues Girona Conplag

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *