Alimentació i magatzems

Molts clients tenen negocis d’alimentació, comerços, fàbriques i magatzems són una gran font d’aliment per a insectes i rosegadors de moltes espècies.

Els insectes i rosegadors que normalment habiten en els magatzems d’aliments on hi ha productes emmagatzemats «cereals, llegums, sucre, entre altres aliments», solen ser detectats en el producte final destinat al consum humà per què han de ser retirats o destruïts per evitar propagar la plaga o tractar-se de manera correcta que no posi en risc el seu ús final i emmagatzemar-així, de forma eficaç.

Control de plagues en Indústria d'aliments - Plagues Girona Conplag
Control de plagues en Indústria d’aliments – Plagues Girona Conplag

És molt important en tota la indústria de l’alimentació a tenir un protocol tant sanitari com de control preventiu de les plagues per garantir la qualitat dels productes resultant.

Tinguis un magatzem d’alimentació, un supermercat, un ultramarí, un rebost amb diferents aliments, un celler tenen riscos que tinguin intrusos inesperats.

Control de plagues Negocis Alimentació - Plagues Girona Conplag
Control de plagues Negocis Alimentació – Plagues Girona Conplag

És molt desagradable veure una plaga d’insectes en el nostre magatzem, però és pitjor que sigui els clients que s’adonin que tenim una plaga. Prevenir les plagues és més que recomanable en el nostre negoci.

Control de plagues en Supermercats - Plagues Girona Conplag
Control de plagues en Supermercats – Plagues Girona Conplag

No deixar mai envasos oberts, tots els envasos han d’estar ben tancats i amb garanties d’estanquitat per evitar la intrusió de qualsevol insecte o que un rosegador pugui accedir al seu contingut.

Netejar l’establiment regularment, les restes de menjar són un gran atraient de plagues.

Control de plagues en cellers - Plagues Girona Conplag
Control de plagues en cellers – Plagues Girona Conplag

Desfer-se dels residus diàriament, l’acumulació d’escombraries és la principal causa de problemes de plagues en aquest tipus d’establiments.

Intentar l’accés d’aquestes plagues als productes emmagatzemats ha de ser la principal defensa contra aquests insectes i rosegadors. Per tant un dels aspectes que més cal tenir en compte és la higiene i el sanejament, que s’han de mantenir sempre al més alt nivell, assegurant una especial atenció durant els mesos més calorosos, ja que les altes temperatures poden accelerar el desenvolupament de les plagues d’insectes. Algunes recomanacions a tenir en compte són les següents:

Control de plagues en Magatzems - Plagues Girona Conplag
Control de plagues en Magatzems – Plagues Girona Conplag

Instal·lar malles, mosquiteres, cortines d’aire contra insectes en portes i / o finestres que impedeixin l’accés d’insectes des de l’exterior, assegurant que es mantenen en bones condicions.

Inspeccionar els materials i productes abans de la recepció, realitzant les inspeccions en una zona allunyada de l’àrea principal d’emmagatzematge per evitar possibles contagis a la resta de la instal·lació. En cas de sospita, han de ser rebutjats immediatament i retornats al proveïdor abans del seu emmagatzematge.

Control de plagues en Magatzem - Plagues Girona Conplag
Control de plagues en Magatzem – Plagues Girona Conplag

Controlar la temperatura: intentant mantenir les instal·lacions d’emmagatzematge a menys de 16 graus, i amb una humitat per sota del 30%.

Mantenir la higiene i el sanejament màxim possible, posant en pràctica mesures rutinàries d’ordre i neteja. Netejar els productes que es vessin i evitar l’acumulació de pols a les zones d’emmagatzematge, maquinària, equips i vehicles de transport i emmagatzematge.

Control de plagues en Supermercats - Plagues Girona Conplag
Control de plagues en Supermercats – Plagues Girona Conplag

Emmagatzemar els aliments lluny de terra i de les parets per facilitar la seva neteja o inspecció, principalment posar sobre palets de plàstic, tant les matèries primeres com el producte acabat.

Mantenir les matèries primeres en quarantena preventiva abans d’introduir-la a la zona de producció. Evitant així que una matèria primera infestada contamini la producció.

Control de plagues en rebosts - Plagues Girona Conplag
Control de plagues en rebosts – Plagues Girona Conplag

Instal·lar aparells de captura elèctrics o insecte captors amb llum ultraviolada que els atrau i mantenir correctament el seu funcionament amb el seu canvi de làmpades anualment.

Posar-se en contacte amb una empresa especialitzada en plagues per tenir el màxim control en totes les zones, ja que ells ens ajudaran a evitar i solucionar tots els problemes que es puguin originar.

Control de plagues en Alimentació - Plagues Girona Conplag
Control de plagues en Alimentació – Plagues Girona Conplag

¿Revises de plagues el magatzem periòdicament?

Conplag revisem magatzems dels nostres clients. Com també avaluem mesures de protecció per garantir la higiene, el control i la prevenció de plagues. ☎️ 649.679.823 ☎️

Control de plagues a Ultramarins - Plagues Girona Conplag
Control de plagues a Ultramarins – Plagues Girona Conplag

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *